Vervolg MLBB-competitie

woensdag 26 januari 2022 om 21:37 uur /

afbeelding

Afgelopen dinsdag 25 februari heeft het kabinet een aantal corona-maatregelen versoepeld. Een van deze versoepelingen is het weer open mogen gaan van o.a. de horeca tot 22.00 uur.
Wij zijn heel blij dat onze lokaalhouders eindelijk weer open mogen gaan en de leden die dat willen, weer de mogelijkheid kunnen bieden om een partijtje te biljarten. Maar helaas biedt dit positief nieuws voor de horeca geen mogelijkheden voor onze biljartcompetitie en wel om de simpele reden dat het niet mogelijk om 3 resp. 4 partijen te spelen en vóór 22.00 uur klaar te zijn.

En hoe zit het dan met de seniorencompetitie die overdag wordt gespeeld?
Ook voor deze competitie staan nog 18 wedstrijden open. Zou betekenen dat we hiervoor zeker 22 weken nodig hebben (carnaval, inhaalprogramma, Pasen) om deze te spelen, waardoor we pas half juli klaar zouden zijn.
En daarnaast willen wij op dit moment niemand “verplichten” om naar het café te gaan om te biljarten.
Dit alles in overweging nemende, heeft het bondsbestuur dan ook besloten dat de competitie 2021/2022 (of een variant hierop) definitief niet meer wordt hervat.

Wordt er dan dit seizoen helemaal niet meer gebiljart onder auspiciën van de MLBB?
Als het de goede kant op blijft gaan met de horeca en ze mogen na de carnaval weer tot minimaal 24.00 uur open, dan willen wij in de periode maart/april persoonlijke kampioenschappen organiseren.
Het plan is dan om in groepen van 6 of 8 (dat wordt nog onderzocht) op een vaste speeldag in een vaste lokaliteit een halve competitie te spelen.
De deelnemers worden op spelsoort, moyenne en speeldag ingedeeld. Mocht deze mogelijkheid zich inderdaad aandienen, zullen wij jullie in de loop van februari hier verder over informeren.
En tot die tijd, blijf gezond en hopelijk kunnen we na de carnaval weer volop biljarten.

 

Reacties ()