Carlo Schmitz kampioen libre ARK 2023

zondag 18 juni 2023 om 10:42 uur /

afbeelding

In café de Post aan de Kapellerlaan heeft de finale van de Aad Remunjse Kampioensjappe plaatsgevonden.
De finalisten waren Ron Smeets als titelverdediger (bc TOP), Lei Hofkens (bc TOP) en Carlo Schmitz (bc Vriendenkring).

Na het spelen van voorronden in 4 poules, gevolgd door een 3-tal halve finales waren de heren Smeets, Hofkens en Schmitz ongeslagen doorheen zijn gekomen, in de finale gestreden om de eerste plaats van het Aad Remunjse Kampioenschap (ARK).

De 1e partij tussen Ron Smeets en Carlo Schmitz nam Ron in de eerste helft duidelijk het initiatief en bouwde een voorsprong op onder ander door een serie van 18. Carlo kwam echter in de 2e helft van de partij sterk terug met een paar series van 10 of meer, terwijl het bij Ron even stokte. Carlo won de partij uiteindelijk in 18 beurten met 4,16 gemiddeld. Ron speelde eveneens goed, scoorde 3,00 gemiddeld, maar te weinig om Carlo van de winst af te houden.

In de 2e partij tussen Ron Smeets en Lei Hofkens was eerstgenoemde natuurlijk gebrand om het verlies van zijn eerste partij recht te zetten. Het werd geen hoogstaande, maar wel een zeer spannende partij. Met een hoogste serie van 14 pakte Ron de overwinning op Lei in 35 beurten (1,86 gemiddeld. Lei kwam 4 caramboles te kort en verloor met 1,74 gemiddeld.

In de laatste partij tussen Carlo Schmitz en Lei Hofkens (de veteraan die al meerdere finales heeft gespeeld en ook gewonnen) was voor beide heren nog alles mogelijk. Het werd een gelijk opgaande strijd waarbij Hofkens voortdurend op voorsprong bleef. Tot het einde van wedstrijd in zicht kwam. Met nog 7 caramboles te maken en een voorsprong van 25 op Schmitz, stokte het bij Hofkens en zag Schmitz zijn kans waar om met de overwinning aan de haal te gaan. Hij scoorde zijn laatste 25 punten in 4 beurten, met een slot serie van 16. Hofkens had met 4 poedels op rij geen verweer tegen dit geweld. In 29 beurten scoorden Schmitz 2,58 en Hofkens 2,00 gemiddeld.

De eindstand van het kampioenschap ARK libre 2023 is:
1. Carlo Schmitz
2. Ron Smeets
3. Lei Hofkens

Zaterdag 1 juni wordt de finale gespeeld tussen de kampioenen van de ARK, de Aad Neelder en Swalmen/Boukoul. Wederom in café de Post aan de Kapellerlaan te Roermond. Aanvang 19.30 uur.

V.l.n.r. Ron Smeets, Carlo Schmitz (kampioen) en Lei Hofkens

Reacties ()