Jeu Beijnsbergen wint de ARK 2019

maandag 10 juni 2019 om 09:17 uur /

afbeelding

Zaterdag 8 juni was café de Post het strijdtoneel voor de finalewedstrijden van de Aad Remunjse Kampioenschappen (ARK)
Na het spelen van voorronden hebben Jos Puts (De Breer), Mat Aarts (TOP), Jeu Beijnbergen (Vriendenkring) en Peter Corvers (’t Paradies) in de finale gestreden om de eerste plaats van het Aad Remunjse Kampioenschap.
De 1e partij tussen Aarts en Beijnsbergen was geen hoogstaand spektakel en de winst ging uiteindelijk in 33 beurten naar Beijnsbergen (3,03 gemiddeld).

 

Ook de 2e partij tussen Puts en Corvers verliep stroef. In 36 beurten wist Peter Corvers zijn 185 caramboles te scoren (5,14 gemiddeld) en bleef hierbij Jos Puts ruim voor.

 

In de uiteindelijke finale tussen Beijnsbergen (100 car.) en Corvers (185 car.), was het Jeu die vanaf het begin sterk begon. Direct in de eerste beurt opende hij met een serie van 22 en bleef de daaropvolgende beurten goed scoren. Na 10 beurten was de stand 52 tegen 48 in zijn voordeel. In de 2e helft van de partij kwam Corvers wat beter op stoot; een serie van 60 caramboles bracht de spanning weer terug. Beijnsbergen liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en met nog twee series van 12 en een van 15, naderde hij snel de eindstreep. Corvers zetten nog even aan, maar kwam niet verder dan 140 van de 180 te maken caramboles.

 

In 23 beurten had Jeu Beijnsbergen zijn 100 caramboles verzameld (4,34 moyenne) en werd daarmee de 10e kampioen van de Aad Remunjse Kampioenschappen.
Voor Jeu was het bovendien de tweede maal op rij dat hij het kampioenschap won.

V.l.n.r. Mat Aarts, Jeu Beijnsbergen (kampioen), Peter Corvers, Jos Puts

Reacties ()