Column van Had...... (2)

woensdag 01 november 2017 om 20:31 uur /

afbeelding

Soms zeggen schrijvertjes van bijvoorbeeld zulke artikeltjes wel eens dingen die niet waar zijn. En dan hoop ik maar dat, als ze vaak genoeg herhaald worden, ze ooit eens bewaarheid zullen worden. De MLBB bond en zijn biljarters zijn nog steeds niet mondiaal bekend en ook het niveau is nog steeds te behalen door de eerste de beste flierefluiter die een keu gaat hanteren, zegt men!! Vraag  maar eens aan 1 miljard Chinezen of ze ooit hebben gehoord van de MLBB.

 

Maar ja, het hippe van de club is om als opportunisten door de sport te banjeren en altijd als bondslid proberen om in de kijker te staan. De MLBB zit in zo’n patstelling en heeft genoeg biljartbagage om zich naar een hoger niveau te verheffen, maar heeft het zin om over de grenzen van de MLBB heen te kijken? Niettemin, de MLBB is nog steeds blij met zichzelf en haar leden, maar toch, ik constateer een lichte sleet, en nou weet ik dat bestuurders wat angstvallig zijn voor de lichtste soort van kritiek, maar ik constateer toch dat de gang van onze biljarters soms wat trager wordt en dat de punten soms in wat meer beurten bij elkaar gesprokkeld worden en als er wat minder haarkleuringen op de markt zouden zijn zou het aanzicht van menige speler toch wel wat vergrijzen.

 

Kortom , een keer wordt het niveau stilletjes maar onomkeerbaar terug gedraaid en  dat baart mij als sportfanaat wel enigszins tot kleine zorgen. Vergrijzing dus, maar dat is nog geen reden voor de bestuurders om de Oranjerie in Roermond af te huren voor een minicongres of forumavonden teneinde het biljartniveau op te krikken. Want er zijn nog genoeg biljarters die er  “spass “aan hebben om elke week een middag of avondje wat puntjes te scoren, niveau of geen niveau, wat maakt het uit.

 

Een man en een paardenkop publiek brengt normaal gesproken ook geen kletterend applaus op bij een wereldbal, maar dat hoeft ook niet, intern genot van elke mooi gestoten bal is intern genot, ook zonder applaus.
Opleuken van het biljarten zou een aardig thema kunnen zijn, maar het zou de bond alleen maar enorm grote windeieren kunnen brengen en is dus overbodig. We zijn nog tevreden zolang er zelfs bij een misser een glimlach op het gezicht van een biljarter kan ontstaan. Het zijn maar van die verrekte schrijvertjes die veel zaken ingewikkelder maken dan ze zijn omdat ze met een onvoorstelbaar gemak over zaken schrijven waarvan ze geen verstand hebben. Woorden over de biljartsport zijn uitgevonden om de gedachten daarover te verbergen en biljarten is uitgevonden om het spelletje te spélen en niet om erover te schrijven.

 

En als dat zo is , is dit artikeltje toch maar een hele verbetering van een slechte uitvinding.
Een paar caramboles maken geeft jus aan de lol ervan en zijn de lekkerste kruimels van het leven, biljarten is voor de liefhebber en bij de MLBB houden ze nog even zo.
Er zijn nu eenmaal twee geneugtes in de sport , dat ene is winnen , maar dat andere kan ook een keer toevallig verlies zijn.
En natuurlijk , die vriend van je komt zeker een keer mee kijken in je clublokaal, misschien , heel misschien, krijgt hij dan wel zin om een balletje mee te stoten, vraag hem maar eens….

 

Had Philipsen

Reacties ()